CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, January 16, 2009

ASPIRASI menerajui MPP USM!!!

Assalamualaikum....
salam ASPIRASI untuk mahasiswa bersatu....
Tahniah buat semua calon ASPIRASI di atas kemenangan ASPIRASI di bumi Minden!!!! ASPIRASI menang bergaya 22 kerusi daripada 25 kerusi di kampus Induk, di kampus Kejuruteraan, Nibong Tebal, ASPIRASI mendapat mandat dan kepercayaan 100% daripada pengundi yg percaya dan yakin dengan perjuangan ASPIRASI USM iaitu sebanyak 7 kerusi di pihak ASPIRASI.... di kampus Kesihatan, ASPIRASI menang 2 daripada 5 kerusi yang menjadikan jumlah keseluruhan kemenangan ASPIRASI sebanyak 31 kerusi MPP USM. ini bermakna... masyarakat kampus percaya dan yakin bahawa MPP ASPIRASI mampu melunaskan tanggungjawab sebagai wakil pelajar... bukan hanya omong2 kosong sahaja.... seperimana yg diperjuangkan PRO-M....
kali ini menyaksikan kerusi yg 'panas' iaitu 3 kerusi Pusat Pengajian Ilmu Pendidikan(PPIP) yg terpaksa di ulang kiraan undi sebanyak 4 kali... akan tetapi rezeki berpihak kepada ASPIRASI yg menang 2 daripada jumlah 3 kerusi yg dipertandingkan.... huhuhuhu.... sedih gak aku mengenangkan seorg calon PRO-M yg melaungkan 'hancur ASPIRASI' akhirnya KALAH di pusat pengajian aku!!!!! kahkahkahkah.... oppss.... over pulak sedihnya... almaklumla... ada yg berjanji untuk membuat bangunan baru kat PPIP....
5 kerusi pusat pengajian yg lain yg dipertandingkan ialah pusat pengajian sains kaji hayat, komunikasi, sains komputer dan teknologi industri menyaksikan calon ASPIRASI MENANG dengan selesa.... tahniah buat semua calon sekali lagi.... memang hangat.... hehehe... now, aku boleh tidur dgn nyenyaknya.... ASPIRASI menang sudah.... PRO-M yg hancur.... sedap2 duk laung ASPIRASI hancur na???? amik hang!!!!
kepada adik2 yg bakal menerajui MPP nnti, jadilah YB yang bekerja... jgn jadi mcm MPP PRO-M yg xbuat kerja sidang lepas... kotakan segala manifesto anda kepada masyarakat kampus... kerana, tanpa mereka, siapalah anda.... teguhkan semangat ASPIRASI dlm diri anda dan ingatlah mereka2 yg bersama berjuang untuk meletakkan anda semua di kedudukan sekarang... hargailah jasa mereka, penat lelah mereka dan jangan sesekali jadi seperti 'kacang lupakan kulit'... jangan sesekali berkata bahawa mereka ini tidak membawa apa2 makna buat anda... kerana perjuangan kita semua belum selesai.... jadikanlah saat2 anda dlm MPP sebagai satu moment yg terindah dlm hidup anda kerana apabila anda berda di tempat saya sekarang,,,, hanya memori itu yg mampu membuat anda tersenyum bangga menjadi sebahagian daripada warga ASPIRASI universiti.... pendokong ASPIRASI universiti.....
kepada PRO-M, kami di barisan ASPIRASI USM tidak pernah mengikut jejak langkah anda dlm berdemonstrasi secara HARAM.... kami melakukan perhimpunan secara sah di sisi undang2 usm kerana telah mendapat kelulusan daripada VC untuk membuat perhimpunan membantah kekejaman Israel terhadap Pelestin.... jgn sesekali menyamakan perhimpunan dan niat baik kami seperti perhimpuanan haram anda semua....
saya ASPIRASI, dia ASPIRASI, KITA ASPIRASI!!!!
Takkan ASPIRASI hilang di bumi bertuah Minden.....
salam perjuangan...

3 comments:

azida rusli said...

salam...
weh..even ko tak letak chatbox kat blog ko ni..blog ko tetap panas la ain..hahaha..tempias die terkena jgk skit2 kat blog aku..hahaha..
anyway tahniah ats kemenangan aspirasi...hny aspirasi yg knl aspirasi..hehe betul ke? perjuangan masih belum selesai dan xkan pernah selesai..teruskan berjuang!!

Mawar Berduri said...

Assalamualaikum dan salam aspirasi...
PRK dah lepas..dan skrg giliran kamilah yg akan meneruskan lg kecemerlangan MPP Aspirasi sidang lepas..xder pape nk ckp sbnrnya..just nk ucpkn thank a lot kt kak Ain n the gang..thanx coz support kitorg and guide kitorg awal2 dulu sblm kitorg kenal ap tu aspirasi...insyaallah, kami akan usaha wat yg terbaik...

ColdHeartedQueen said...

asalamualaikum, mcam mana nak contact adik ye? saya ni one of student USM juga... ada keperluan sikit nak bincang... kalau boleh add email saya miz_zain@yahoo.com